Sunday, September 28, 2008

mcm hamPeh!!!

ala abah aku tuh..menyampah siot..
barang kakak n abang aku semua nak bli...
aku sikit pown taknak tanya pe takde lagi...menyampah siot./..
mcm gampa** pown ader gak!!!!
taknak bli udah.... jadi jangan heran la aku mintak 100 200 ringgit nak bli barang aku...baru padan muker... kedekut sgt!!!
menyampah ah...
gara2 nieh aku maleh nak sambut rayer dah!!!
semua mcm HAMPEH!!!!!!!

Saturday, September 27, 2008

alamak!

ary nieh aku dpat berite yg mengejutkan!!
wakakkaa
macm pe jerh!!
hehehhee
erm.... bapak aku maybe kene tuko tempat kerje
well..aku mesti la ikot memandangkan mak aku nak ikot skali..
tapi takde ah sebelum SPM nieh!! maybe lepas spm kot..
sebenonyer aku taknak ah!!
taknak jauh2 dari kawan2! aku pown nak kerje..
g tempat baru nanty aku kesunyian..
walaupown still ader internet n handphone tetap sunyi gak!!
huhuhu
wargh!! taknak!! nak dok IPOH lagi......
dari lahir aku dok ipoh...... tempat kesayangan ku!!!
hehehehe
poyor jer!!!!
well.. tapi hal nieh pown tak sure lagi!!!!

Friday, September 26, 2008

pe la bapak akuh nieh.

punya la sakit aty!!!
ayah aku leh kater tak yah la nak shopping2 rayer nieh
semua kan dah der...
helo barang 2 tahun lepas der le..
alah takat bli baju baru skali setahun pown kedekut ker??
laen ah bli tiap2 bulan takde ah aku nak ajak shopping sgt raye nieh..
tok orang laen bleh jer nak bli la,belanje ah..
bile aku ajak...cakap mcm2 alasan...
kalu taknak tuh takper ah..
aku cari duet sendiri,beli sendiri...
sakit aty tol...
bukan aku mintak spend 300 kat aku.....
tu pown kedekut...gaji sikit punya banyak... bonus lagi...
spend ah sikit....
lagipown nie tahun akhir aku nak mintak2 duit bebanyak... tuk nie la tu la...
ujung taun insya-ALLAH aku cari duet sendiri la...
sikit pown try taknak mintak abah duit!!!

beria tol!!!!

argh... menyampah siot!!!
menyampah....
nak tunjuk beria sangat!!
mentang2 la aku nie takde pepe sangat tok raye2 nieh
at least aku sederhana ah gak nak rayer nieh
coz bapak aku tuko plan terpakse le pakai baju rayer jer..
kasut semua...nope..
pe la.. skit aty tol...
aku adu...dia lagi ejek!!
menyampah ah..... nak tunjuk sangat ker ko tuh dapat semua benda tok rayer??
baju baru,branded lagi...pakai makeup mahal2.. pakai contact lense semua..raye nak bawak laptop balek kampung la pe la... enpon baru serba canggih....
pergh..semua org pown nak gitu..

tapi aku yg tengah tersentap bapak aku kater takyah g bli2.....
ko leh nak tunjuk beria lagi ker???
sakit aty tol!!!!!

aku dengo semua masalah dier...sikit pown try tak ejek!! last2 bile aku problem gini ko masih nak ejek2 aku?
tah ah...mcm hampeh jer!!!!!!susah sgt ker aku nak sowh ko dengo jer problem aku...bukan lagi kutuk!!

RayeR!!!!!!

yes!!
mase yang dinantikan!!
rayer just around the corner
5 days more
hehehehe
yes!! definitely tomorrow time to shopping
hahahaha
baju baru,seluar baru, kasut baru (item paling penting skali)
hahahaha
KASUT... girls best friend tuh!!!
heheheehhee
gara2 nak cari kasut aku nak g JJ jer...hahahahaha
jj jer pown banyak pilihan selain PARADE!!
aku bukan suker g parade pown!!
kat situ banyak orang dating jer
JJ ok sikit... tapi lebih kureng sedare mare Parade gak!!
hahahahaha

Thursday, September 25, 2008

baru ku tau!!!

baru ku tau "dier" sekolah KISAS!!!
ISH3...
Kolej Islam Sultan Alam Shah!!
ish3....
tertipu den!!!
takpe2..pepe pown
slamat ary rayer!!!!!!

mcr addiction!! I'm Not Okay!!!

video

this music video..i think u should watch it from the start till the end!!!
sorry if the quality not very good..
ENJOY :P

yeay abey trial dah!!!

huhu..ary nieh (25.09.2008) akuh dah beh trial SPM...
wakakaka...
fasa pertama berjaya lepas..
fasa kedua INSYAALLAH..
huh... SELAMAT berjaya la semua yek tok SPM...

hari nie ujian +math paper 2. memang susah beb (bagi aku la). banyak questions aku tinggal..
mcm gigi rongak..soklan soklan soklan tetibe kosong... hahahaha
erm.. at least leh la gak aku jawab.. hope dapat markah pown ok gak!
hehehe

ary nieh gak dapat markah bio.. paper 1 jerla...seday nyer coz aku dapat 20/50.. trok kan??
hahaha...
tu la padah tak bace buku...naseb le labu...
paper 1 nie aku tembak jer... memang banyak peluru aku ary tuh.. tembak jerla..
(aduh camne nak SPM nieh).....
ary nieh gak dapat sej.. aku excited giler..laen semua takot...tah ah sej nie jer aku cam semangat sikit... hehehe...
k la ALHAMDULLILAH la marks nyer pown... takde ah sampe A....
hehehe.... blum terror agi nak capai A1...
hehehe
pastu dapat paper BI 2.. hehehe,, BI aku takyah cakap ah..memang standard ah 45-55... hehehe... aku nie bukannyer minah BI sangat pown..cakap pown lintang pukang pe tah lagi nak tuleh kan!!!!
hehehe....

balek umah aku dah tak tau nak wat per.. yerla besenyer 3minggu berturut2 sebelum nieh balek umah ngadap buku jer...skunk tak tau nak wat per... nak tgk tb,abah plak tak bayar ASTRO....sakit aty tol......
kene la tunggu kekasihku seru jer malam nie...
hahahahaha
nak mesej ngan kwn,bosan la..takde modal nak cite...hehehehe
cite benda yg same jer....malas nak taip2 lagipown!!
wakakaka

esok kene g sekolah..baru nak ponteng sebab nak kemas umah sikit.. tapi tak jadi plak..ary nih sempat kemas bilik aku jer...
cadang nak kemas blek abang aku skali..tapi tak jadi plak.. aku penat plak + aku malas...
hehehe... bese la aku!!!

Friday, September 19, 2008

play my MUSIC - JONAS BROTHERS

Music
Turn on that radio
As loud as it can go
Wanna dance until my feet can't feel the ground (feel the ground)
Say goodbye to all my fears
One good song may disappear
And nothing in the world can bring me down (bring me down)

Hand clapping
Hip shaking
Heartbreaking
There's no faking
What you feel when your riding home
Yeah, yeah

Music's in my soul
I can hear it everyday, everynight
It's the one thing on my mind
Music's got control
And I'm never letting go, no no
I just want to play my music
Whoa (music)

Got my six string on my back
Don't need anything but that
Everything I want is here with me (here with me)
So forget that fancy car
I don't need to go that far
What's driving me is following my dreams, yeah

Hand clapping
Earth shaking
Heartbreaking
There's no faking
What you feel when your on a roll
Yeah, yeah

Music's in my soul
I can hear it everyday, everynight
It's the one thing on my mind
Music's got control
And I'm never letting go, no no
I just wanna play my music
I just wanna play my music

Can't imagine what it'd be like
Without the sound of all my hero's singing all my favorite songs
So I can sing along

Music's in my soul
I can hear it everyday, everynight
It's the one thing on my mind
Music's got control
And I'm never letting go, no no
I just wanna play my music

Music's in my soul
I can hear it everyday, everynight
It's the one thing on my mind
Music's got control
And I'm never letting go, no no
I just wanna play my music
All night long

Yeah

wajah2 comel yg menceriakan hariku

"after all.. i'm big girl now..peace"

mama!!!!
blur!!!
nice glass!!
"helo... good morning!!"
i'm just a kid!!!

"MR MCD!!! Oh.. i love you"
shock!!!
brother n sister unite!!!
Ultraman Atte!! TUKAR!!!!!

"how i spend my happy hour"

ayu berbaju kurung

LOL
AIMAN!!! RAJA MELALAK
DO i look COOL??
"yaya pown naek moto"

popular gitu!!!
peneman hidup
ngan mama tersayang

happy Beday MAMA!!!

happy birthday to you..
happy BIRTHDAY to you..
HAPPY birthday,happy birthday...
happy birthday to you!!!!


wanita

>Seorang anak laki-laki kecil bertanya kepada
> ibunya "Mengapa engkau menangis?"
>
>"Kerana aku seorang wanita", kata sang ibu kepadanya.
>
>"Aku tidak mengerti", kata anak itu.
>
>Ibunya hanya memeluknya dan berkata, "Dan kau tak akan pernah mengerti"
>
>Kemudian anak laki-laki itu bertanya kepada ayahnya, "Mengapa ibu suka menangis tanpa alasan?"
>
>"Semua wanita menangis tanpa alasan", hanya itu yang dapat dikatakan oleh ayahnya.
>
>Anak laki-laki kecil itu pun lalu tumbuh menjadi seorang laki-laki dewasa, tetap ingin tahu mengapa wanita menangis.
>
>Akhirnya ia menghubungi Tuhan, dan ia bertanya,
> "Tuhan, mengapa wanita begitu mudah menangis?"
>
>
>Allah berfirman:
>
>"Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia
> diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia; namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan"
>"Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya "
>"Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan
tanpa mengeluh "
>"Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya "

>"Aku memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya "
>"Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu"
>"Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk dititiskan.
>Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan
> bilapun ia perlukan."
>
>
>"Kau tahu:
>
>Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian
>yang dikenakannya,susuk yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya."
"Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya
>
>" tempat dimana cinta itu ada."


>Kirimkan ini kepada setiap wanita yang Anda
> kenal hari ini untuk memperingati Bulan Sejarah
> Wanita.
> Jika Anda lakukan, Anda akan menambah
> harga diri wanita!
> Kirimkan msg ini juga kepada kaum lelaki,
> supaya mereka sedar dan ingat akan kecantikan wanita mereka yang azali..bukan pada kecantikan luaran semata-mata Selami lah hati wanita mu..dan ingat lah...Setiap Wanita itu Cantik

Cinta seorang lelaki

Bila lelaki benar-benar jatuh cinta dan setia pada kekasihnya dgn ikhlas,

perubahan sikapnya amat mengejutkan.
Hati lelaki yg dianggap keras selama ini,
tiba-tiba secara semulajadi menjadi selembut kapas
apabila sudah jatuh cinta dgn relanya.
Bahkan lelaki yg mabuk cinta sanggup berkorban
dan buat apa sahaja untuk kekasihnya.
Sekeras manapun hati lelaki ia akan
mengalirkan air mata apabila hatinya dilukai.
Untuk melihat lelaki menangis amatlah payah.

Di antara tanda-tanda lelaki yg jatuh cinta dgn hebat ialah:
1. Dia bersungguh-sungguh melakukan sesuatu untuk kekasihnya dgn rela bukan krn terpaksa.

2. Dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan berubah menjadi orang yg kuat bercakap.

3. Dia banyak menasihati kekasihnya kerana dia amat menyayangi kekasihnya.

4. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap-luap.

5. Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.

6. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga.

7. Dia tidak suka ada lelaki lain rapat dgn kekasihnya.

8. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh
perhatian kepadanya.

9. Adakalanya dia seperti seorang anak kecil yang meminta perhatian krn dia mahu kekasihnya melayannya lebih dari org lain.

10. Dia menjadi org yg paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa saja.

11. Dia pandai merajuk hati krn ingin dipujuk oleh kekasihnya.

12. Dia akan mengalabah apabila kekasihnya berjauhan daripanya terlalu lama.

13. Dia sentiasa mempastikan keselamatan kekasihnya.

14. Dia mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri.

15. Dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya kerana dia merasa kasihnya lebih kuat
drpd kekasihnya.

16. Dia tidak akan melayan perempuan lain yg tidak ada urusan penting dengannya.

17. Dia cuba meluangkan lebih byk masa dgn kekasihnya walaupun terpaksa menunggu kasihnya
dgn sabar.

18. Dia membanggakan kekasihnya di depan org lain.

19. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dgn cinta
perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.

20. Apabila timbul org ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya
21. Dia menganggap kekasihnya sebagai org yg paling dipercayainya dan sanggup menyerahkan
harta walaupun nyawanya sendiri.

22. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia berbuat demikian itu
bererti hatinya belum 100% mencintai kekasihnya.

23. Bukan semua lelaki sanggup menitiskan airmata hanya untuk seorang perempuan.
Hawa diciptakan dari rusuk Adam.
Bukan dari kepalanya untuk dijadikan Pemimpinnya.
Bukan dari kakinya untuk dijadikan alasnya.
Melainkan dari sisinya untuk dijadikan tempat hidupnya.
Dekat dengan lengannya untuk dilindunginya.
Dan dekat di hatinya untuk di cintainya....

Beware!! kembali ke pangkal jalan

Pada hari kiamat

akan keluar seekor binatang
dari nerak
a jahanam yang bernama
"
Huraisy"
beras
al dari anak kala jengking.
Besar
nya Huraisy ini dari timur hingga ke barat.
Panja
ngnya pula seperti jarak langit dan bumi.
Malai
kat Jibril bertanya :
"
Huraisy! Engkau hendak ke mana dan siapa yang kau cari?
"
Huraisy pun menjawab"
Aku mahu menca
ri lima orang.

1. Perta
ma, orang yang meninggalkan sembahyang.
2. Kedua

, orang yang tidak mahu keluarkan zakat.
3. Ketig
a, orang yang derhaka kepada ibubapanya.
4. Keemp
at, orang yang bercakap tentang dunia di dlm masjid
5. Kelim
a, orang yang suka minum arak."!!..

Monday, September 15, 2008

what u think??

if u can imagine...
do i look super weird/ugly/silly
if i wear High Heels n handbag????
comment about this PLEAZ!!!!!!!

SHOPPING RAYER!!!!

bile nak shopping raye nieh!!!
abah asyik kerje jer..
oh.... aku tau abah nak ngelak...
hahaha..
place nak shopping taun nie still unknown...
hahaha
unknown tuh
BILLION depan umah,g la shopping sane...
tapi aty nieh nak ajak abah shopping JJ.. tahun2 lepas shopping billion jer..
taun nie tuko angin la plak...
hehehe..lagipown JJ banyak pilihan...
hehe... banyak lagi kedai..
so abah ready kan jerla duetnyer,,
nak ajak ATEH shopping padini ker..."weh ateh aku jumpe ah beg kat esprit yg murah..."
kawan aku kater murah ah reraya nieh... ajak abah nanty yek!!!
wakaka..ko ajak abah bagi nyer..
ala lagipown abah bukan kesah pown kan...
furthermore, abah n mak bonus bulan nieh..
wakakaka...
pe punya anak le nieh nak perabih duet mak bapak jer....
hehe.. ala skali skala nak shopping Padini n Esprit pe salahnyer..murah lak tuh rerayer nieh!!!
hehehe

bulan RAMADHAN tuh bahagia

erm... 1st skali nak ucap ALHAMDULILLAH kepada ALLAH kerana dibulan mulia nie ALLAH lembutkan hati aku...
walaupun banyak dugaan bulan RAMADHAN nie.. tapi akhirnya ALLAH tolong aku gak..
1st hal ngan kengkawan aku.. walaupown aku der marah n tak kawan ngan kwan aku.. tapi ALLAH lembutkan aty aku jgn marah dema,dema tak bersalah. n ALHAMDULILLAH semuanyer dah kembali normal..
aku n Izyana n Ain pown k jer... so happy sangat...

today exam physics paper 3 jer.. walaupown satu paper tapi MASYA-ALLAH,susah banyak deh nak score.. haha.. aku bace experiment laen,laen yg kuar...
kureng tol... tapi at least aku rase leh la score kot....KOT la...

hehehe... lepas abeh paper tuh aku ngan bella dok same2...sembang jer pown.. ape lagi nak wat..
erm aku ajor die LOGIC GATE.. tah le dier paham ke idak..
logic gate senang tapi bile dah belit2 soklan dier..tuh yg susah tuh

erm..lepas rayer ingat nak wat study group coz SPM pown lagi sebulan jer mase tuh..
so anyone yg rase nak join,bagitau aku deh!!!!
aku nak ingatkan korang semua yg bace blog aku nieh..
especially to SPM candidate 2008.
wat la study group skunk..kalu korang nak bace sendiri2 memang tak sempat n susah nak masuk kepala... bile study ngan kawan at least peratus ilmu masuk tuh banyak...
tapi kene kawal la keinginan nak bersembang dan bergosip...

STOP LA JADI GOSSIP GIRL FOR A WHILE
pesanan khidmat masyarakat ini dibawakan khas oleh SPM CANDIDATE 08

Saturday, September 13, 2008

kwan mcm HAMPEH

kalu dah kedekut nak kongsi klue tuh cakap jerla..menyampah siot....
semua nak salahkan aku jer... semua nak ikot dier jer..
takpe ary nieh ary ko..esok luse ary aku lak... (tak baek tol)..
tapi nie betul2 dah lebih... nie ker kawan..
dari taun lepas aku dah anggap dier kawan yg OK jer.. tapi
hari nie 13.09.2008
mengubah tanggapan aku kat dier... begitu kedekut nyer dier...
abeh la kepercayaan aku ngan dier.. naseb ah dier sendiri cari pasal..
so lepas nieh kalu aku tak layan dier sgt or tak sembang2 mcm dulu2 tau2 la sebabnyer....
skunk nie (tetambah saat tulis nieh) aku betul2 menyampah tahap cipan kat dier...
kawan aku mcm tuh... trok tol....

skunk aku dah rase aku maleh nak kawan ngan bebudak kelas taun lepas...
aku dah mcm tak kenal dema dah.....
so in conclusion nyer aku pown mcm tak suker dah mix ngan diorang
sorry to say..but what can i do about it
BENCI N MENYAMPAH SIOT

Friday, September 12, 2008

aha.....

yeah 5 subjek for trial alhamdullilah dah lepas.... k jer... asas2 nyer bab.. sains blum lagi..
nie yg takot nieh...
huhuhu... tapi nak taknak nanty kene gak hadapi...
so ary nieh ujian math paper 1.. k la.... berdasarkan aku wat leh tahan la result dier...
PUAN LEOW plak cepat jer dah semak kertas tuh.... kitaorg dah tau markah dua2 kertas dah pown... insya-ALLAH aku lepas... tak sure lagi... hope lepas la..
hahaha....

ary nieh first g solat terawih.. USTAZ SABRI pandai bagi tazkirah... nak tergelak pown ader..hahaha
alhamdullillah hajat aku nak g sembahyang terawih akhirnyer tercapai....
sebenarnyer trial bulan puasa nie bagus tau...
ISLAM dah kater umat dier yg blajo sentiasa dapat pahala....so dari bulan pose attend sekolah mcm bese n mengumpat sini sana,,,elok gak kan trial skunk...
hahaha...

erm... ingat ary nieh aku nak kuar n CHACHA g tengok2 kasut raya...tgk2 cha tak dtg pown..maybe cha demam kot sebab kat sekolah tadi pown dier dah selesema...musim selesema betul la skunk nieh kan!!!

ary nieh pown tak study lergh...relax ah jap.... esok aku start study fizik...aiyoooo... tak suker ah subjek nieh!!
skunk plak tgh tgk2 perfume.takde kerje....hahaha....
best tol kalu dapat perfume DKNY ker,LANCOME ker,NINA RICCI ker... cewwah..tinggi tol angan2....

NINA RICCI

Monday, September 1, 2008

Tibanyer RAMADHAN

herm.. 01.09.2008 nieh start first puasa...excited giler...semangat jer..
hahaha... tah2 tengahhari nanty mula la pening la, pe la, ini la itu la...mcm2....
puasa dah takleh nak kudap setiap minit....wargh.......sedaynyer
pe2 pown arap RAMDHAN nieh penuh makner.... dapat keberkatan....
aku doakan semua org pown gitu la......
NO MORE FOOD from 5.45 A.M ~ 7.30 P.M